Blog

12.12.2014
Kategorie: Gastronomie

Steak po italsku

Že Italové umí jenom pizzu a špagety? Z tohoto omylu vás vyvede delikátní hovězí steak s italskou omáčkou.

Více informací

Doba přípravy: 20 minut
Náročnost receptu: Začátečník
Počet porcí: 2

Ingredience:

2 steaky z hovězího masa přibližně 2 cm vysoké
2 velmi zralá menší rajčata nebo 400 g sekaných rajčat v plechovce
2-3 velké stroužky česneku
Olivový olej
2 lžičky sekaného oregána nebo majoránky
6 velkých lístků bazalky natrhaných na velké kusy

Postup:

V pánvi si předehřejte olej. Do něj vysypte na kostky nakrájená zralá rajčata, česnek a oregáno. Ochuťte solí či pepřem a přiveďte k varu. Vařte přibližně 10 minut a občas směs zamíchejte. Poté přidejte natrhanou bazalku a směs odstavte z plotny.

Zvolte pánev s tlustým dnem, na které budete dělat steak. Tu rozpalte na plotně a položte na ni steak, který po obou stranách potřete olejem a kořením. Plotnu si nahřejte na střední až vyšší teplotu. Pokud chcete steak krvavý, pečte ho na každé straně asi 3 minuty. Pro medium, tedy střední propečení 4 minuty na každé straně a pro řádně propečený steak pokračujte v pečení po dobu 5 minut na každé straně.

Když je steak hotový, dejte ho na talíř, nechte asi 5 minut odstát a zalijte jej připravenou rejčatovou směsí. Vhodnou přílohou ke steaku mohou být brambory, zeleninový salát či zelené fazolky.

Komentáře

Přidat nový komentář



* Povinné položky
11.12.2014
Kategorie: Aktuality

Světová premiéra nového modelu Fiat Doblò

Automobilka Fiat představuje nový Fiat Doblò, jediný vůz typu Active Family Space v tomto segmentu naplňující požadavky moderní dynamické rodiny se sportovním duchem, která automobil využívá 7 dní v týdnu – v pracovních dnech i ve dnech volna – a bez omezení co do prostoru a účelu použití. Více informací na www.fiatpress.cz.

Komentáře

Přidat nový komentář



* Povinné položky
30.11.2014
Kategorie: Gastronomie

Caponata di melanzane

Lehká večeře pro letní večery, sytý předkrm nebo příloha k masům. Zeleninová směs na sicilský způsob.

Více informací

Doba přípravy: 20 minut
Náročnost receptu: Začátečník
Počet porcí: 4 - 6

Ingredience:

Olivový olej
2 lilky
3 stonky řapíkatého celeru
1 velká cibule
200 g zelených oliv bez pecky
100 g kaparů
200 ml rajčatového pyré
1 lžíce cukru
100 ml bílého vinného octa
Špetka nasekané petržele
Natvrdo uvařené vajíčko

Postup:

Na pánvi ohřejte 4 lžíce olivového oleje a nakrájejte lilky na asi centimetrové kostičky. Kostky lilku vhoďte do pánve a za stálého míchání smažte dokud nebudou zlatavé, poté je vysypte na ubrousek či kuchyňský papír a odstraňte z nich přebytečný olej. Lehce osolte.
Nakrájejte řapíkatý celer na jemné kousky a na jednu minutu je vhoďte do osolené vroucí vody, poté celer vytáhněte a osušte.
Ve velké pánvi rozehřejte 6 lžic olivového oleje a osmažte na něm celer společně s nasekanou cibulkou. Přidejte olivy, kapary, cukr a ocet a celou směs zalijte rajčatovým pyré. Okořeňte černým mletým pepřem a lehce osolte. Vmíchejte lilek a 2-3 minuty nechte celou směs na pánvi. Poté ji vysypte do velké mísy a nechte vychladnout.
Podávejte s nasekanou petrželí a krájeným vařeným vejcem. Sicilská zeleninová směs je vhodná jako příloha k masům, vydatný předkrm či lehká večeře.

Komentáře

Přidat nový komentář



* Povinné položky
<
>